DMRV Zrt. - Tájékoztatás VÍZHIÁNYRÓL

2022. június 30 - Kategória: Hírek

A DMRV Zrt. az alábbi tájékoztatásokat tette közzé a rendkívüli hőség miatt fennálló vízhiányról:

2022.06.30.

Tisztelt Felhasználók!

Köszönetünket fejezzük ki az elmúlt két nap alatt tanúsított türelmükért és együttműködésükért a kánikula következtében kialakult vízhiányok során. Ennek és a megtett intézkedéseinknek köszönhetően kismértékeben, de javult a területen a vízellátás, azonban Solymár tekintetében továbbra is kritikus.

Egyedi vízkormányzási menetrendet vezettünk be a vízellátási zavarokkal érintett területek vonatkozásában, jelentősen növeltük a kihelyezett vízvételi pontok számát a Társvízművek kapacitását is igényvbe véve az ország több pontjáról. Gyorsítottuk a tartályok újratöltését. A műszaki hibabejelentő vonalunk túlterheltsége miatt többszöröztük az ott személyesen elérhető kollégák számát. A Solymári Önkormányzatnál ma az operatív törzzsel további intézkedésekről döntöttünk, melyek várhatóan tovább javítják a vízellátást.

Kiemelt szerepe van a lakosság felelős vízhasználatának, ezért ismételten kérjük, hogy minden olyan vízvételezést szüntessenek be, mely nem a normál háztartási igényt elégíti ki. Például a kertek locsolása, a medencék töltése, az autók mosása, járófelületek, utak, járdák locsolása.

A vízhiányok enyhítésére Társaságunk tartályos vízellátást biztosít a következők helyszíneken:

Solymár:

  • Berzsenyi u . – Kölcsey u. sarok
  • Budai Nagy Antal u. – Kisfaludy u. sarok
  • Mészégető u. – Méhes u. sarok
  • Vörösmarty u. 47.
  • Barlang u. – Ásvány u. sarok
  • Katona J. u. – Hársfa u. sarok
  • Budai Nagy Antal u. 20. sz.

Üröm:

Kalmár u. 20.

Pilisborosjenő:

  • Kövesbérci – Panoráma u. sarok
  • Tölgyfa u. – Ezüsthegyi u. sarok

Szentendre:

  • Forrás utcai buszforduló
  • Pásztor u. – Kadarka u. sarok
  • Szarvashegyi u. – Menyét u. sarok

Vác, 2022. június 30.

DMRV Zrt.

Tovább

Köszönjük a lakosság együttműködését!

2022.06.30.

 

Tisztelt Felhasználók!

Társaságunk június 28-án vízkorlátozást kezdeményezett Üröm, Piliborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár, Csobánka településeken.

Az azóta eltelt időszakban a kánikula folyamatosan sújtja az érintett területet. A DMRV Zrt. minden erőfeszítése ellenére Solymáron több településrészen folyamatos, Üröm és Pilisborosjenő egyes részein átmeneti vízhiány tapasztalható. Az üzemirányítási adatokból látható, hogy a vízkorlátozás elrendelésének nem volt érdemi hatása, ezért ismételten kérjük a lakosságot, hogy minden olyan vízfelhasználást szüntessen be, mely nem a normál háztartási vízvételezést jelenti.

Ilyenek a kert locsolása, medence töltése, autó mosása, járófelületek, utak, járdák locsolása.

A vízhiányok enyhítésére Társaságunk tartályos vízellátást biztosít a következők helyszíneken:

Solymár:

  1. Berzsenyi u. –Kölcsey u. sarok
  2. Budai Nagy Antal u. – Kisfaludy u. sarok
  3. Mészégető u. – Méhes u. sarok
  4. Vörösmarty u. 47
  5. Barlang u. – Ásvány u. sarok
  6. Katona J. u. – Hársfa u. sarok

Üröm:

  • Kalmár u. 20.

Pilisborosjenő:

  • Kövesbérci – Panoráma u. sarok

Végezetül ismételten kérjük a korlátozás betartását felhasználótársaik ivóvízhez jutásának érdekében!

Vác, 2022. június 30.

DMRV Zrt.

2022.06.29.
Tisztelt Felhasználók!
 
Az Országos Tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve 2022. június 27-én (hétfő) 00.00 órától 2022. június 30-án (csütörtök) 24.00 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a rendkívüli időjárás tovább folytatódik és ennek okán az ivóvízfogyasztási igény további növekedésére kell számítani.

A DMRV Zrt. minden személyi és technikai eszközét maximális kapacitással működteti a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében. Mindezek ellenére a megnövekedett fogyasztási igények, azok további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható.

Jelenleg érintett települések: Üröm, Piliborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár, Csobánka

Ennek megfelelően a teljes körű szociális célú ivóvízellátás biztosítása céljából az alábbiakban kérjük együttműködésüket:

  • Törekedjenek az ivóvíz ésszerű felhasználására, korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés), annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson.
  • Mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki.
  • Kérjük továbbá az Önkormányzatok közterületi (pl. tűzcsapokról történő) locsolási célú vízvételezésének szüneteltetését.

Lokális vízhiány esetén Társaságunk haladéktalanul lajtos vízellátást biztosít az érintett területen.

Solymári telepített lajtok helyszínei

Meggyőződésünk, hogy a segítő együttműködés eredményeként elkerülhető lesz további vízkorlátozások bevezetése, illetve megelőzhető lesz a kiterjedt, nagyobb térséget érintő vízhiány.

Segítő együttműködésüket köszönjük!
Vác, 2022. június 28.

DMRV ZRT